dimecres, 10 d’agost del 2011

Nou Article a Surtdecasa.cat

He publicat un nou article a Surtdecasa.cat. Si li voleu donar un cop d'ull aquí us el deixo

http://www.surtdecasa.cat/blogs/texas-de-lebre/texas-city


El primer que he de dir és que el nom del blog, “Texas de l’Ebre”, ja no té sentit. Des de fa més o menys un mes he deixat de viure a Texas, on m’he donat compte que estava més adaptat del que em pensava, i m’he mudat a San Francisco. En poques paraules, he passat de viure al mig del “Bible Belt” a la ciutat més lliberal de la costa Est i segurament de tots els Estats Units. Tot un senyor canvi .Pel poc temps que porto a la ciutat del Golden Gate Bridge, puc dir que San Francisco i Texas tenen una cosa en comú: la llengua. A tots dos llocs és parla anglès. Tota la resta no té res a veure.

També cal dir que la majoria dels estereotips Texans que coneixem són reals. En canvi, la majoria de coses que associem a Califòrnia no existeixen, almenys a San Francisco. La gent no va amb monopatí, no hi ha “Vigilantes de la Playa”, i per no haver-hi, no hi ha ni bon temps. Una de les coses que més xoca al arribar a SF és la gran quantitat de Homeless (sense sostre) que hi ha pels carrers. És increïble el gran nombre de persones que deambulen pel carrer parlant amb elles mateixes, empenyent carretons o dormint pel terra. I encara impacta més la indiferència amb la que els vianants conviuen amb aquesta realitat.

La combinació d’una societat on la família no és el gran pilar del suport personal com passa a casa nostra; la manca d’un sistema sanitari universal i una flexibilització laboral extrema, fa que la línia entre dormir calent a casa o fer-ho al carrer sigui molt prima. Creant un problema que cap de les persones amb les quals n’he parlat m’han sabut donar una solució. Més aviat tot el contrari, ja que el primer que em dir només arribar a “The City” va ser: “Tota aquesta gent que veus vivint al carrer serveix al Govern per recordar-nos als que treballem, que ens passaria si un dia se’ns ocorregués deixar-ho de fer i dedicar-nos a fer una altra cosa”. Tota una declaració d’intencions.


Us deixo una foto d'alguna de les coses que he fet durant els últims dies. Fer de P de la paraula Pixar durant la visita a l'empresa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada