divendres, 29 d’octubre del 2010

Primer article a Surtdecasa.cat

Us passo l'article que m'han deixat publicar a Surtdecasa.cat, la nova agenda cultural i d'oci a les Terres de l'Ebre. Si no coneixeu la web us la recomano, i més si viviu a les TTEE. En principi n'escriuré un al mes. A veure quan tarden a donar-se compte que tinc el català de la ESO suspès.

http://www.surtdecasa.cat/idees/texas-de-lebre

 Texas de l'Ebre

Als Estats Units, tot és més gran

Quan un arriba als Estats Units se n'adona ràpidament de dues coses: que tot és més gran i que els guionistes de Hollywood estan sobrevalorats. Els cotxes, els edificis, els gimnasos, les hamburgueses... són més grans que no pas els que tenim a l'altra banda de l'oceà. Al mateix temps, la majoria de coses que veiem a les pelis yankees són, simplement, una representació de la seva vida quotidiana. Les seves gorres de beisbol, els seus “give me five”, la seva ignorància total per tot allò que passa fora dels EUA, les seves festes a la piscina, són tan reals com el nostre bon clima o els nostres monuments feixistes.
Per tant, si molts dels tòpics són certs i el seu cervell és igual de gran que el nostre, què els fa ser el país més poderós i copiat del món? Després de dos mesos vivint aquí, jo apostaria per les seves ganes d'emprendre i tirar endavant. Són molts els nord-americans que, de petits, van posar una paradeta de llimonada al carrer i, ja de més grans, han tirat endavant projectes tan diversos com Amazon o la botiga del costat de casa on em compro l'entrepà per dinar. Sense seguir cap altra estratègia que la de tirar endavant amb moltes ganes allò amb el que un creu. Les mateixes ganes de seguir treballant sense tenir cap mena de por al fracàs, però sent molt conscient que l'esforç, tot i no ser garantia d'èxit, és el camí a seguir per poder fer realitat el que molts cops es queda simplement en una idea brillant. Ja que com diuen per aquestes terres “No risk, No fun”.


*Miquel Banqué és un vividor vocacional, amb el més bon sentit de la paraula. Aquesta curiosa i fascinant vocació l'ha portat a estar menjar pizzes durant deu mesos a Bologna (Itàlia),  a comprovar com durant sis mesos a Dublín (Irlanda) l'únic sol que es veu és el del temps de la televisió, i a viure rodejat de cowboys a College Station, (Texas) on resideix en l'actualitat. Pots seguir les seves batalletes a http:// miqueltexmex.blogspot.com/.


Us deixo una foto de la conferècia d'estudiants de publicitat, del cap de setmana passat a Dallas. A la foto estic jugant a un dels jocs made in Tortosa Public School amb una neozelandesa i un mexicà.










Comptador de persones que no han sentit mai a paralar de Diego Armando Maradona : 3

1 comentari:

  1. Howdy,
    Persones que voldrien no haver-ne sentit parlar mai de Maradona = 50 mil·lons.
    Xeic Miquel, que fas? Com més lluny de Tortosa possible, ei!!

    ResponElimina